По „Български добродетели“ е обновена детска площадка в община Чавдар

Пореден социален проект беше реализиран съвместно между община Чавдар и дружествата – Геотехмин ООДЕлаците-Мед АДГеострой АД и Геотрейдинг АД по Благотворителната програма „Българските добродетели“.Обновена е детска площадка, която се намира на ул. „Георги Димитров“ и ул. „Дечо Стефанов“. Проектът включва нови играчки, обновена беседка, изградени алеи и осветление, каквото преди ремонта не е имало.

Обектът официално бе открит с прерязване на лентата от кмета на община Чавдар Григор Даулов, изпълнителния директор на Геотехмин ООД Доминик Хамерс, изпълнителния директор на Елаците-Мед инж. Драгомир Драганов и изпълнителя на проекта – Симеон Бабуров от местната фирма „СИМСТРОЙ – 2000‟.

Кметът изрази своето удовлетворение от изпълнението на проекта. „Инициативата е насочена към развитието на младите хора и към инвестирането в социални дейности. За пореден път искаме да покажем, че младите семейства с деца имат още едно място, където да прекарват свободното си време.“

Изпълнителният директор на Геотехмин ООД, Доминик Хамерс се обърна към присъстващите: „За нас това е инвестиция в облагородяване и подобряване на качеството на живот в населените места, където нашите дружества извършват своята дейност.“

По сключеното през 2021 г. тригодишно споразумение вече са реализирани проекти в сферата на инфраструктурата, градската среда, здравеопазването и образованието. Сред тях са ремонт и обзавеждане на здравен кабинет, предоставяне на безплатни медицински прегледиремонтоборудване и обзавеждане на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, провеждане на зелено училище. В момента се извършва ремонт и преустройство на хижа „Сакарджа“.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.