Търговия

Геотрейдинг АД

Геотрейдинг АД е търговско дружество в Група ГЕОТЕХМИН, създадено през 2005 г. Основната дейност на компанията е търговия и продажба на стоки, включително собствено производство, търговско представителство и продажби на продукти за минната индустрия в България и страни от Балканския полуостров на доказани в световен мащаб производители. Стратегията на Геотрейдинг е насочена към бързо реагиране на промените на външната и вътрешната среда, а целите са: конкурентост, отговорност, надеждност и високо качество на предлаганите услуги и доставки.

Дейността на компанията е фокусирана върху:

  • продажби и доставки на минна механизация
  • продажби и доставки на мелнично оборудване и резервни части за мелници; гуми, горива и химически реагенти
  • производство, продажби и доставки на собствена марка смазочни продукти ProAuto
  • преоборудване, обслужване и ремонт на дизелови двигатели с марката MTU за минния сектор в България.

През годините Геотрейдинг се доказва като лоялен и надежден партньор. Това е една от причините, поради които големи производители са избрали компанията за свой единствен партньор в България. Сред тях е световният технологичен лидер Rolls-Royce Power Systems – Германия. Геотрейдинг е единствен партньор за сервизно обслужване на двигателите с марката MTU в минната индустрия в България. Дружеството има 95 дългосрочни партньорства и 15 представителства на производители на известни марки, сред които: испанският производител на полиуретанови продукти Inelas Poliuretanos; словашкият производител на транспортни летниленти Matador; сръбският завод за химически реагенти „Жупа“ – Крушевац; китайският производител на продукти за минната индустрия Shareate Tools LTD, швейцарският производител на лагери RKB, американската компания за земекопни инструменти Hеnslеy Industries и др.

Геотрейдинг реализира и зелени проекти. От 2021 г. компанията е официален дистрибутор на Scutum Liogistic S. L. – производител на електрически скутери Silence. Дружеството експлоатира и две фотоволтаични централи (ФтЕЦ), които произвеждат общо около 74 MWh зелена електроенергия за година. Те са част от дългосрочната стратегия на Група ГЕОТЕХМИН за отговорни инвестиции в устойчивото развитие и са изпълнени от друга компания от групата – Енергео ЕООД.

Сред зелените инвестиции на Геотрейдинг е и изграденият Многофункционален комплекс ProAuto край село Кривина, сертифициран по британския стандарт BREEAM 2013 с оценка Very Good. Комплексът е резултат от съвместните усилия на инвеститора Геотрейдинг и на главния изпълнител Геострой да реализират и управляват сграда в съответствие с принципите на устойчивост на околната среда.

В Геотрейдинг е въведена Интегрирана система за управление, базирана на ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018.

Председател на Съвета на директорите:
д-р инж. Иван Вутов
Изпълнителен директор:
Емилия Илиева
Направление:
Търговия
Date:

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.