Онлайн конкурс „Бъдещето на човечеството“

Над 250 ученици от 13 училища премериха сили с индивидуални и екипни проекти в е-конкурса на тема „Бъдещето на човечеството“, организиран от четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. В конкурса се включиха ученици от училищата – партньори СУ „Христо Ясенов“, ОУ „Христо Ботев“ и ПГ „Тодор Пеев“ – Етрополе, ОУ „Георги Бенковски“ – Мирково, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Чавдар, СУ „Паисий Хилендарски“ и ПГ „Златица“ – Златица, ОУ „Кирил и Методий“ – Челопеч, Професионална гимназия по механоелектротехника, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Антон, ПГ „Никола Димов“ и СУ „Саво Савов“ – Пирдоп и СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица. Инициативата се провежда за шеста поредна година в региона на дейност на Елаците-Мед АД.

Целта на конкурса беше да провокира децата да се замислят за бъдещето на човечеството, развитието на технологиите, опазването на околната среда и промяната в света в пандемията от Covid – 19 и след нея. Учениците се състезаваха в две конкурсни категории – литературно-художествено произведение – съчинение, есе, стихотворение, приказка, разказ и дигитално изображение – рисунка, макет, компютърна графика или анимация. Те бяха разделени в две възрастови групи – от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас.

Конкурсът започна през есента на 2020 г. и бе посветен на 30-годишнината на Геотехмин ООД. През април т.г. творбите бяха оценени от жури в състав – доц. Цветан Илиев – за проектите на участниците в категория – дигитално изображение и от младата поетеса Димана Йорданова – за писмените творби.

Победителите в конкурса са класирани на 39 първи, 28 втори и 24 трети места, а за 43-ма участника има поощрителни награди. Учениците ще получат предметни награди, а училищата-партньори – пособия и техника в помощ на учебния процес.

Имената на класираните на първо, второ и трето място, както и получилите поощрителни награди, можете да прочетете тук за община Етрополе и тук за общините Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп, Антон, Копривщица. Можете да разгледате тазгодишните творчески интерпретации на победителите тук.

Ръководствата на Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД изказват своята благодарност на участниците, на техните родители, преподаватели и на директорите на училищата, които ги подкрепиха и им съдействаха да участват в регионалния е-конкурс „Бъдещето на човечеството“.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.