Конкурс „Нашето зелено утре“

През 2022 г. Група ГЕОТЕХМИН продължи инициативата „Нашето зелено утре“, като даде възможност на учениците от 13 училища партньори от Етрополе и Средногорието да дадат своя принос за по-зелени и красиви дворове и паркове, като засаждат и отглеждат различни видове дървета и храсти и по този начин участват в традиционния регионален конкурс. Той също носи името „Нашето зелено утре“. Фиданките са осигурени от четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД, а всяко училище само избра местата, които да облагороди.

През тази година участието не е индивидуално, а на екипен принцип. В състезанието по традиция се включват ученици от пети до дванадесети клас от СУ „Христо Ясенов“, ОУ „Христо Ботев“ и ПГ „Тодор Пеев“ – Етрополе, ОУ „Георги Бенковски“ – Мирково, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Чавдар, СУ „Паисий Хилендарски“ и ПГ „Златица“ – Златица, ОУ „Кирил и Методий“ – Челопеч, Професионална гимназия по механоелектротехника, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Антон, ПГ „Никола Димов“ и СУ „Саво Савов“ – Пирдоп и СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица.

През месеците април и май, екипите от ученици – любители на природата, водени от свои преподаватели, засадиха над 550 фиданки и храсти. Те трябва да се грижат за насажденията и в началото на учебната 2022/2023 г. да изпратят до 10 цветни снимки, видеоклип или презентация, с които по най-добрия начин да представят как са се грижили за растенията. През есента екипите, които са полагали най-много грижи и са се справили най-добре с поставената задача, ще получат награди.

Пълните условия на Конкурса „Нашето зелено утре“, можете да прочетете тук.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.