Онлайн конкурс 2023 „Аз умея“

2023 г. е Европейската година на уменията и Геотехмин ООД организира онлайн конкурс, в рамките на който децата и внуците на служителите от Групата имаха възможността да покажат своите способности, знания и таланти. 180 деца на възраст до 18 години участваха в конкурса „Аз умея“. Те показаха своите таланти в областите наука, изкуство, творческо писане, инженерство, информационни технологии, мода и дизайн, спорт, готварство и градинарство.

Журналистката Галя Щърбева – водеща на телевизионното предаване „Да хванеш гората“, оцени участниците. „Поздравявам всички вас. Не всички може да бъдете наградени, но всички сте талантливи. Беше много трудно да изберем тези от вас, които са се справили най-добре. Продължавайте да развивате своите умения с любов, защото когато си постоянен и обичаш това, което правиш, когато даваш всичко от себе си, винаги има резултат“, каза Галя Щърбева по време на онлайн събитие, на което бяха обявени класираните на първо, второ и трето място, както и участниците с поощрителни награди. Тази година чрез наградите организаторите насърчиха децата да прекарат повече време на открито – карайки велосипед, в планината Витоша – на ски училище, еднодневна лятна занималня, посещение на въжения парк и стената за катерене, както и да посетят детския научен музей в София Тех Парк. За всички останали имаше подаръци – къщички за птици за сглобяване.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.