Онлайн конкурс 2022 „Моята градина“

210 деца на служители от Група ГЕОТЕХМИН се включиха в конкурса „Моята градина“, организиран от Геотехмин ООД. Тази година целта беше да насърчим децата да засадят босилек и мушкато, да се грижат за тях и да ни покажат със снимки и видеоклипове как от семенцата се ражда живот. Инициативата е част от корпоративната социална отговорност на Групата.

В конкурса право на участие имаха всички деца на възраст от 1 до 18 г. Те бяха разделени в три възрастови категории – 1 – 6 г., 7 – 10 г. и 11 – 18 г. Жури на конкурса „Моята градина“ беше журналистката Галя Щърбева – водеща на телевизионното предаване „Да хванеш гората“. Тя оцени получените снимки и видеа в четири категории. Творческо представяне – тук бяха оценявани най-интересните начини за представяне на отглеждането. Стъпка по стъпка – за децата, показали със снимки и видеоклипове засаждането и всеки следващ етап. Моята градина – тук e оценявано къде са поставени кашпите с босилек или мушкато – сред какви други растения в двора или закачени на входа на къщата и т.н. Информираност – в тази категория е оценено кои деца са се постарали да научат интересни факти и да ги разкажат.

„Всички сте се справили страхотно. Дори като журналист видях интересни попадения и начини за представяне на разказ с видеозаснемане и видеокадри – каза Галя Щърбева и допълни: Искам да поздравя всички ви за тази стъпка, която за доста от вас вероятно не е първа – да засадиш едно зрънце и да наблюдаваш живота от първа ръка. Надявам се по този начин вие да сте засели зрънцето на любовта към природата дълбоко у себе си и да осъзнаете, че това, което слагаме на масата, не се произвежда от големите магазини, а всеки от нас може да отгледа нещо, да сложи храната на масата и да се зареди с положителна енергия, която ни е толкова нужна в съвременния свят“.

Тя се включи в двете онлайн събития, на които бяха обявени имената на класираните на първо, второ и трето място, както и получилите поощрителни награди. Децата, които не бяха отличени с награди, получиха подаръци – посадъчен комплект „Направи сам пица парти“.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.