„Знакът на българите“ бе връчен на проф. Вутов по случай Деня на миньора

„Честит празник на хората от Мирково и на работещите в Елаците-Мед! Днес те отбелязват Деня на миньора с голям концерт за всички местни жители. Елаците Мед е сред икономическите гиганти не само в Софийска област, но и в цялата страна. А само в Мирково заетите в обогатителното предприятие са около 1000 души. Пожелавам успех в бъдещите бизнес начинания на ръководството на Елаците Мед и на основателя на Геотехмин проф. дтн инж. Цоло Вутов, защото проспериращите предприятия в Софийска област носят по-голяма икономическа сигурност за нейните жители!“ Това написа във Фейсбук профила си Юлиян Леков, областен управител на София област, който бе сред официалните гости на празника по случай Деня на миньора в Спортен комплекс – Мирково, организиран от Елаците-Мед (20 септември). На събитието г-н Леков подари на проф. дтн инж. Вутов плакета „Знакът на българите“. Това е поредното отличие за управителя на Геотехмин, който е и „Заслужил гражданин на Софийска област“.
Над 3000 работещи в Обогатителния комплекс на Елаците-Мед АД, техните семейства, кметовете на населени места в Средногорието, партньори и приятели на компанията отбелязаха празника под мотото „Заедно работим, заедно празнуваме!“ Това бе второто честване на Деня на миньора, след като на 15 септември повече от 3000 души, работещи в Рудодобивния комплекс и гости празнуваха в Етрополе
„Елаците-Мед е сред лидерите в българската минерално-суровинна индустрия, сред компаниите, които прилагат съвременни минни техники и технологии. Дружеството е доказало способността си да се развива устойчиво в периоди на икономически кризи. Това е благодарение на отговорното отношение на всеки един работник и служител към служебните му задължения и на десетките милиони инвестиции в дружеството. Политиката ни е за максимално ефективно оползотворяване на изчерпаемия ресурс от медни руди от находище „Елаците“ и дългосрочен живот на целия минен комплекс, за гарантиране на работните места на работниците и служителите, опазване на околната среда и подкрепа за местните общности“, каза изпълнителният директор на Елаците-Мед и председател на УС на Българската минно-геоложка камара инж. Драгомир Драганов.

„Като част от индустриалната Група ГЕОТЕХМИН ние всички заедно се стремим да бъдем модерна компания, да издигаме Елаците-Мед до нивото на световните лидери в този бранш и мисля, че не им отстъпваме. Винаги си поставяме високи цели и се опитваме да ги надскочим. Целта е да имаме предвидимост, гаранция за всички служители, които работят, за нашето бъдеще“ – поздрави колегите си инж. Стоил Димитров, генерален директор „Производство“ на компанията.

„С труда си осигуряваме стабилно и устойчиво производство, с което даваме сигурност и спокойствие за нас и нашите семейства в следващите години“ – каза директорът на Обогатителния комплекс инж. Иван Кунчев.

На събитието присъстваха проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД, председател на НС на Елаците-Мед и почетен председател на НТС по МДГМ, д-р инж. Иван Вутов – заместник-управител на Геотехмин, председател на СД на Геотрейдинг АД изаместник-председател на УС на КРИБ, Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД, Емилия Илиева – изпълнителен директор на Геотрейдинг АД, цялото ръководство на медодобивното дружество. Празникът почетоха кметът на община Мирково Цветанка Йотина, кметовете от Средногорието, стотици гости, приятели и работещи в дружествата от Група ГЕОТЕХМИН.

За отличното настроение по време на тържеството се погрижиха водещите Станислава Генчева и Камен Воденичаров. На сцената се изявиха „Етро Брас Бенд“, Фолклорни клубове „Средногорие“ и „Средногорски звън“, Гайдарски състав „Челопешки полъх“. В богатата програма участваха актьорите Христо Гърбов и Краси Радков, който се преобрази в ролята на футболиста Гацо Бацов. И тук 100 кила и гайдарите от група „300 литра“ плениха публиката със своите изпълнения. На сцената на Спортен комплекс „Мирково“ бяха оркестър „Канарите“, фолк певицата Ивана, „Гъмзата Брас Шоу“ и разбира се, музикантите от „Ку-Ку Бенд“ и балет „Магаданс“. Празнична заря украси небето по време на последната песен „Вземи огин, запали ме“.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.