Втори здравен пункт за служителите направиха в Елаците-Мед

Здравен пункт с модерна апаратура бе официално открит и започна работа на територията на Обогатителния комплекс на Елаците-Мед, част от Група ГЕОТЕХМИН.
12 часа на ден квалифициран медицински екип ще осигурява навременна първична доболнична помощ за служителите и работниците на компанията. Денонощно на разположение има и линейка за спешни случаи. Предстои в най-скоро време пунктът да заработи 24 часа.
Новата придобивка потвърждава приоритетите на ръководството на Елаците-Мед за превенция и грижа за здравето на служителите на компанията. Малко са индустриалните компании в България, които имат здравен пункт на работната площадка. Според д-р Георги Георгиев, главен лекар на фирмата доставчик на медицинската услуга, това е решение, доказало своята ефективност, защото служителите с оплаквания не губят време за прегледи и няма да отсъстват от работа по ден-два, тъй като получават помощ на място.
„Това е вторият етап от проекта след изграждането на медицински пункт на територията на Рудодобивния комплекс. Решението е част от социалната ни политика и доказва, че за нас здравето на хората е основен приоритет и работниците и служителите са най-ценния актив на дружеството“– каза на откриването инж. Стоил Димитров, генерален директор „Производство“ на Елаците-Мед.
Събитието бе уважено от д-р инж. Иван Вутов, зам.- управител на Геотехмин ООД и председател на СД на Геотрейдинг АД, инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД, Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, инж. Цветослав Петков, зам.- изпълнителен директор на Геострой АД, извършила строителните дейности и други представители на Група ГЕОТЕХМИН.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.