Училища и читалища от Средногорието и Етрополе получиха книги от Геотехмин и Елаците-Мед

За шеста поредна година Геотехмин и Елаците-Мед организираха културни събития в рамките на Програмата „Култура и национална идентичност“. Двете събития – на 7 ноември в комплекс „20-ти април“ и на 9 ноември в комплекс „Етрополия“, събраха представители на местната власт, директори на училища, читалища, учители и регионални медии.

По повод Деня на народните будители Геотехмин и Елаците-Мед направиха дарения на книги за библиотеките на 14 училища и 16 читалища от общините в Средногорието и Етрополе.
Представителите на седем училища от района на концесионна дейност на Елаците-Мед в Средногорието и Етрополе, партньори в конкурса „Съкровища от миналото“, получиха като подарък и специално изработена книжка. Сборникът разкрива таланта и неподправените емоции, с които победителите в конкурса са пресъздали важни за тяхната родова памет събития и традиции. Гостите на културните събития имаха възможност да видят филмче за проведения конкурс.

Сред гостите в Копривщица бяха кмета на града Генчо Герданов, Магдалена Иванова, кмет на Златица, Ангел Геров, кмет на Пирдоп, Вера Бойчева, зам. кмет на Пирдоп и Валентин Петров, кмет на Душанци. От домакините на тържеството присъстваха Кети Кирова, финансов директор и член на УС на Елаците-Мед и Симона Събкова, директор „Човешки ресурси“ на дружеството, както и представители на Геотехмин. Музикален поздрав към гостите отправиха ученици от Духовия оркестър към СУ „Любен Каравелов“ гр. Копривщица.

Специални гости на събитието в Етрополе бяха зам. кметът на община Етрополе Росица Христова, директорът на Историческия музей, Наталия Цветкова, председателят на НЧ „Тодор Пеев – 1871“, Христо Андреев, както и директорите на надарените училища Мила Манчева, Десислава Найденова и Иван Иванов.

Авторски рецитал на стихотворения от поредицата „Омайничета” към литературния кръжок ”Христо Ясенов” в местното читалище и изпълнения на танцов ансамбъл „Балканска младост” зарадваха присъстващите.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.