Геотехмин ООД и Японската ММТEC подписаха меморандум за трансфер на технически умения

Проф. д-р Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, и г-н Хироаки Анзай, президент на японската компания Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън (ММТEC) подписаха Меморандум за разбирателство, който предвижда предаване на технически умения от Геотехмин ООД на млади геолози и минни инженери от японската компания.

Геотехмин ООД ще осигури теоретично и практическо обучение от свои и чужди специалисти с международен опит в областта на геологията, минното планиране и проектиране. Курсовете ще започнат през 2018 г. Те са насочени към усъвършенстване на практическия опит на специалистите от ММТЕС като геолози и минни инженери и ще се реализират в реална работна среда – на територията на рудник „Елаците“.

Меморандумът предвижда обучителните програми да станат основа за развитие на нови оперативни и технически умения и насърчаване на техническия обмен между инженерите от двете компании. 

Геотехмин ООД и Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън имат дългосрочно партньорство, което започва през 2009 г. с подписването на споразумение за техническа помощ от ММТЕС при проектирането, изграждането и пускането в експлоатация на пречиствателна станция за руднични отпадъчни води на рудник „Елаците“ в гр. Етрополе. През 2016 г. група ГЕОТЕХМИН завърши успешно още един проект, плод на B2B партньорство – по технологията „Зелена ръжда“ на японската компания на територията на ПХП „Металург“ в Бухово бяха пречистени води и терени, замърсени с уран, тежки метали и металоиди.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.