Нов договор за изграждане на фундаменти за вятърен парк

Геотехмин ООД подписа договор с Global Wind Power A/S за изграждане на 14 фундамента на ветрогенератори в района на Каварна, Камен бряг и Шабла.

Работата започна в средата на ноември 2008 г. и се планира да приключи през октомври 2009 г. Геотехмин и Global Wind Power възнамеряват да продължат да работят заедно по разширяването на тази вятърна ферма, както и по други регионални проекти за ветрогенератори.

 

Global Wind Power A/S е 100% датска компания, основана през 2000 г. Специализира в разработване, изпълнение и управление на вятърни паркове, чиито вятърни турбини се продават на инвеститори, предимно в Дания.

 

Договорът с Global Wind Power е важна стъпка по пътя на Геотехмин към заемане на позиции на пазара на възобновяемите енергийни източници, на първо време като строител, а впоследствие и като инвеститор и производител.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.