Реконструкция на участък от ул. „Опълченска“

На 20 април 2009 г. беше открита реконструираната от Пътища и съоръжения ЕАД ул. „Опълченска“.

Строителните работи се извършиха в участъка от бул. „Александър Стамболийски“ до бул. „Тодор Александров“, където бяха изградени две пътни платна с широчина 10.5 м, еднометрова разделителна ивица и тротоари с широчина 2 м и 4 м. Това осигурява по три ленти за движение в двете посоки, всяка от които с широчина 3.5 м.

 

Пътища и съоръжения изгради и нова канализация и водопровод. Беше извършена и реконструкция на кабели ниско и средно напрежение и на светофарни уредби, както и подновяване на уличното осветление и контактната мрежа, телефонизация и озеленяване на района.

 

Реконструкцията на ул. „Опълченска“ е важна за столицата с оглед на трафика в центъра. Разширението на пътя ще облекчи движението в пиковите часове, особено по време на текущия строеж на метрото до Централна гара, тъй като основният поток от коли преминава по ул. „Опълченска“.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.