Конкурсът „140 години свобода“ на Геотехмин и Елаците приключи

Учениците от 12 училища от Софийска област проявиха жив интерес към темата, посветена на Освобождението от Османско владичество и събитията, свързани с национално-освободителните борби.

Конкурсът „140 години свобода. Героите и събитията от моя роден край“, организиран от Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД, завърши с награждаване на победителите с първа, втора и трета награда. Учениците от 12 училища от Софийска област проявиха жив интерес към темата, посветена на Освобождението от Османско владичество и събитията, свързани с национално-освободителните борби. Конкурсните категории „рисунка“ и „писмена творба“ за ученици от двете възрастови категории – от 5 до 7 и от 8 до 12 клас – събраха общо 181 работи от всички училища, като 95 от тях бяха писмени творби – есета, съчинения, стихотворения или мултимедийни презентации.

В седмицата от 11 до 14 юни 2018 г. Геотехмин и Елаците-Мед наградиха всички победители, класирани от тричленно авторитетно и независимо жури с предметни награди, а училищата-партньори получиха пособия, свързани с учебния процес.

Директорите на училищата благодариха за възможността за участие в конкурса. По думите им учениците са били мотивирани от лекциите, изнесени през март от представители на регионален клуб „Традиция“ Етрополе и Копривщица и са участвали с желание.

Конкурсът е част от програмата за корпоративна социална отговорност „Култура и национална идентичност“ на двете дружества и се провежда за четвърта поредна година.

Конкурсните категории „рисунка“ и „писмена творба“ за ученици от двете възрастови категории – от 5 до 7 и от 8 до 12 клас – събраха общо 181 работи от всички училища, като 95 от тях бяха писмени творби – есета, съчинения, стихотворения или мултимедийни презентации.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.