Инж. Васил Шишков награди актьора Филип Буков на церемонията „Достойните българи“

Достойните българи са хора с големи сърца, направили добрини на непознати, хора борещи се за благородни каузи, в които дълбоко вярват, за да направят своето населено място или страната едно по-добро място за живеене. За 21-ви път вестник „24 часа“ организира церемонията „Достойните българи“, на която бяха наградени 43-ма смели мъже, жени и деца. Всеки един от тях извършил геройство, за да помогне на хора в беда. Геотехмин ООД традиционно подкрепя инициативата на медията, защото смята, че добрите дела трябва да се показват и да бъде за пример на всички.
В края на миналата година актьорът Филип Буков спаси майка и бебе на пешеходна пътека в София, препречвайки пътя на камион със своя мотор. За смелата си постъпка той получи отличие от името на Група ГЕОТЕХМИН от инж. Васил Шишков, директор на рудодобивен комплекс Елаците-Мед АД.

„Аристотел е казал, че храбростта е основната добродетел. За 10 секунди са спасени два човешки живота. Щастлив съм, че връчвам наградата на един млад български актьор, част от чийто живот е добруването. Той е пример за всички!“, каза инж. Шишков.

„За съжаление, това, което наблюдавам в нашето общество, е, че много по-често ни обединява омразата, а не любовта. И това говори, за една некроза в обществото. Прътът, който може да сложим в колелото на злото, освен това, което правим, са благодарността и поощрението. Защото, когато нечие добро бъде поощрено, човек няма да се замисли дали да го стори отново, а ще го направи. Когато някой ти благодари за нещо, той стопля сърцето ти, душата ти, на теб ти е приятно и утре отново няма да се поколебаеш“, каза актьорът Филип Буков. Според него тези постъпки трябва да се поощряват, да се благодари и така да се правят все повече и повече добрини, за да може България да е много по-добро място за живот.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.