За трета поредна година подкрепихме ИКАР 2024 по „Българските добродетели“

За трета поредна година проф. дтн инж. Цоло Вутов и Благотворителна програма „Българските добродетели“ с дарители дружествата Геотехмин ООД и Геотрейдинг АД подкрепиха на Националните награди на Съюза на артистите в България. На 27 март в Народния театър се състоя тържествената церемония по награждаването на лауреатите на ИКАР 2024.

Специалната награда за изключителен принос към българския театър бе връчена на голямата актриса Мария Каварджикова от изпълнителния директор на Геотрейдинг АД г-жа Емилия Илиева.

„За мен като представител на Група ГЕОТЕХМИН, която подкрепя наградите ИКАР чрез Благотворителната програма „Българските добродетели“, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов, е изключителна чест да връча наградата на актрисата, изиграла над 70 роли в театъра и над 60 в киното – грандамата на българския театър, уникалната и величествена Мария Каварджикова! – каза г-жа Илиева при връчването на голямото отличие на актрисата.

Събитието бе посветено на 50-годишнината от първото връчване на отличията за най-добрите постижения на творците през изминалата година. По случай Международния ден на театъра всяка година някой голям театрал изпраща празнично послание до почитателите на това изкуство по света. Посланието тази година е написано от норвежкия писател, драматург и Нобелов лауреат Юн Фосе и е озаглавено „Изкуството е мир.“

Събитието ИКАР 2024 бе уважено от г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент, както и от членовете на правителството в оставка – Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи, и Кръстю Кръстев, министър на културата.

Пълният списък с всички наградени творци може да бъде видян на www.uba.bg

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.