Група Геотехмин дари книги за библиотеките на 17 читалища и 15 училища

Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД направиха ценно дарение на книги на 17 читалища и 15 училища в община Етрополе и общините от Средногорието, където дружествата от Група ГЕОТЕХМИН осъществяват дейност. Дарение получи и библиотеката на Читалище „Светлина 1921“ в столичния кв. Слатина, също дългогодишен партньор на Геотехмин. „Книгите са за читателите на библиотеката, както и за всички наши възпитаници от школите и съставите при НЧ „Светлина 1921“, по случай 24 май“, се казва в благодарствено писмо от институцията.

Сред томовете са известни творби на българските класици Христо Ботев, Иван Вазов, Захарий Стоянов, Кирил Христов, Николай Хайтов, съвременните автори Георги Марков, Иван Гранитски, Валентина Радинска, световно известните Фьодор Достоевски, Алексей Толстой, Стендал, Марк Твен и др.

Даренията са част от програмата на Група ГЕОТЕХМИН за корпоративната социална отговорност „Култура и национална идентичност“. Началото ѝ е поставено през 2012 г., в навечерието на 24 май, с дарителска кампания в областта на литературата и изкуството и инициативи, насочени към духовното израстване и съхраняване на националното самосъзнание на младите хора в общините от района на дейност.

Дружествата са дарили десетки хиляди издания от световната и българската класика на детски градини, училища и читалища, основно в Софийска област.

 

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.