Геотехмин получи награда за социални инвестиции в „Инвеститор на годината“ 2019

Геотехмин ООД получи специалната награда на в. „24 часа“ за социални инвестиции с дълготраен ефект за обществото и местните общности по време на церемонията „Инвеститор на годината 2019“, която се проведе на 27 февруари в София. Събитието бе организирано за 14-та поредна година от Българската агенция за инвестиции, за да се изрази признателност към приноса на инвеститорите в българската икономика.

„Геотехмин ООД е сред българските компании, които имат ясна визия какво да се прави през следващите 30 години. Една от каузите им е образованието, затова се радвам, че в тази сфера работим заедно и ще се радвам, ако това, което прави Геотехмин, бъде предадено на повече български компании, защото образованието ще бъде най-важното в следващите 30 години“, заяви г-жа Венелина Гочева, управител на Медийна група България и издател на в. „24 часа“. Тя връчи отличието на г-н Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД.

„Нашето дружество тази година навършва 30 г. от създаването си. Осъществяването на социално-отговорни проекти и безвъзмездното участие в различни инициативи са много важни, защото тава са инвестиции в настоящето и в бъдещето на България. Мога да посоча много изградени или възстановени от нас обекти с фирмени и лични средства, понякога и с доброволен труд – църкви, паметници, ремонт на улици в малки села, но най-вече бих искал да отбележа нашите инвестиции в сферата на образованието – стипендии за студенти, подпомагане на таланти, училища и висши учебни заведения”, каза г-н Хамерс. Той отбеляза, че група ГЕОТЕХМИН подкрепя каузите на Българския червен кръст и редица други проекти в региони, в които дружествата развиват своята дейност, като тези проекти дават добра перспектива за хората, които живеят там.

На събитието присъстваха вицепремиерът Марияна Николова, министрите Николина Ангелкова, Петя Аврамова, зам.-министър Лъчезар Борисов, зам.- министър Жечо Станков, представители на бизнеса, както и много посланици, търговски представители, председатели на браншови и търговско-индустриални камари и журналисти. От група ГЕОТЕХМИН гости бяха  д-р Иван Вутов, зам.- управител на Геотехмин ООД, инж. Ивайло Николов, директор Рудодобивен комплекс „Елаците“ и други представители.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.