Българският Червен Кръст удостои Геотехмин и Елаците-Мед с грамоти за човеколюбие и съпричастност

На 19 юни в София се състоя заседание на Националния съвет на Българския Червен кръст, на което бяха връчени грамоти на Геотехмин ООД и на Елаците-Мед АД. Отличията са израз на признателността на БЧК към двете дружества за проявеното човеколюбие и тяхната съпричастност към каузата на организацията и в този нелек момент.

Акад. Христо Григоров, председател на Националния съвет на БЧК, връчи специалните почетни грамоти за направените дарения. Той благодари за дългосрочното партньорство с група ГЕОТЕХМИН и специално за подкрепата на двете компании по време на пандемията.

От името на Геотехмин ООД грамотата получи г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на дружеството. „ Група ГЕОТЕХМИН е дългогодишен партньор на Българския червен кръст и ние винаги сме се опитвали да помогнем там, където има нужда. Желанието, да направим дарение по време на пандемията, възникна спонтанно. За нас това е знак на солидарност към другите, но и най-вече въпрос на граждански дълг. Ние сме удовлетворени, че чрез нашите дарения БЧК е помогнал на медицински заведения и уязвими групи хора в страната“, каза г-н Хамерс при получаването на почетната грамота.

Отличието на Елаците-Мед АД бе връчено на инж. Костадин Найденов, генерален директор Производство. Той благодари на акад. Григоров за партньорството и за усилията на организацията да бъде в помощ на нуждаещите се, като подчерта, че за Елаците-Мед АД, дарителството е въпрос на чест и отговорност към обществото.

На събитието присъстваха и ръководители на областните организации на БЧК в страната. То се състоя при стриктно спазване на всички изисквания и предписания, дадени от здравните специалисти при организиране на подобни мероприятия.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.