Доминик Хамерс връчи награда на церемонията „Достойните българи“

За 19-ти път на специална церемония в. „24 часа“ обяви кои са „Достойните българи“ – наши сънародници с големи сърца, които са помагали на бедстващи и страдащи, борили да се за добри каузи и са спасявали са човешки живот. За поредна година Геотехмин ООД подкрепи инициативата, която показва истории на хора, с които всеки българин може да се гордее. Изпълнителният директор на компанията г-н Доминик Хамерс връчи наградата на организацията „Ангели за България“. Мисията й е българи, живеещи в чужбина да помагат на сънародници в нужда тук в родината.

„За мен е чест да връча наградата на „Ангели за България“. Дейността на тази организация показва, че за доброто няма държавни граници. Българи, живеещи в чужбина, помагат на сънародници в родината и показват, че я носят сърцата си. Продължавайте да подкрепяте различни каузи за България“, каза г-н Хамерс по време на връчването на наградата на Милена Тончева – финансов директор на неправителствената организация.

„Ангели за България“ са помогнали на над 4000 души, събрали са дарения в размер на над 200 000 лв. от сънародници, живеещи в чужбина, изградили са 28 детски къта в болници в страната. „Над 2 млн. са българите в чужбина и всички те милеят за България и  искат да видят нашите баби и дядовци с по-добри старини, а всички деца да имат по-добро бъдеще. Благодаря от името на българите в чужбина“, каза г-жа Тончева.

На събитието присъстваха премиерите на Република България и на Република Северна Македония г-н Кирил Петков и г-н Димитър Ковачевски. Те наградиха пожарникаря Давид Гълъбов, който за втори път печели наградата от инициативата „Достойните българи“. Първия път за участието си в гасенето на пожарите в Северна Македония преди 4 г., а сега, защото през декември м.г. мина през огъня и спаси новородени бебета от апартамент в Благоевград.

Премиерът на България връчи наградите на златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика, които станаха олимпийски шампионки, на техни треньори и на президента на федерацията по художествена гимнастика. Г-н Кирил Петков даде призовете и на двама четвъртокласници, спечелили и дарили финансови средства на майка, чийто син има двигателни проблеми.

 

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.