Група Геотехмин и Елаците-Мед бяха удостоени с две награди Business Honoris Causa

Група ГЕОТЕХМИН получи голямата награда Business Honoris Causa за Благотворителната програма „Българските добродетели“, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов. Призът е в категория „Инвестиции в качеството на живот“ и бе връчен вчера вечерта на специална церемония, организирана от в. „24 часа“. Елаците-Мед АД получи награда в категория „Подкрепа за местните общности“. Инициативата има за цел да отличи добрите практики в сферата на корпоративната социална отговорност. Наградените получиха статуетка (кадуцей – символът на съзидателната сила) и грамота.
„Благотворителна програма „Българските добродетели“ беше създадена през 2018 г. по инициатива на проф. дтн инж. Цоло Вутов и дружествата Геотехмин ООДЕлаците-Мед АДГеострой АД и Геотрейдинг АД. Две години по-късно в условия на пандемията от Ковид – 19, Група ГЕОТЕХМИН реши да увеличи нейния мащаб и предложи подкрепа на пет общини – Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч и Златица, за да реализираме заедно социално значими за местното население проекти. Ремонтираме училища, болници, правим здравни кабинети, изграждаме ново енергийно ефективно осветление. Помагаме там, където има нужда. За нас е важно не само да развиваме своя бизнес, а регионите, където сме, да са благоустроени, да повишаваме качеството на живот и те да се развиват заедно с нас“, каза г-н Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД след като получи наградата от г-жа Венелина Гочева – издател на в. „24 часа“. В момента по програма „Българските добродетели“ Група ГЕОТЕХМИН настанява в свои бази украински семейства, избягали от родината си, заради войната.

Елаците-Мед АД взе награда в категория „Подкрепа за местните общности“ за всички социални инициативи, насочени към местното население в общините, в които развива дейност. Отличието бе връчено от г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции и получено от инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед, който изказа благодарност за високото признание: „Това е доказателство, че усилията ни в социалната сфера в региона, в който работим, са забелязани и оценени. Ще продължим да инвестираме в социални проекти и в околна среда. Искам да Ви уверя, че това е сред нашите приоритети.‟

„Кампанията Business Honoris Causa стартира през март 2021 г. във вестник „24 часа“, като право на участие имаше всяка българска фирма без значение от мащаба – малка, средна или голяма. Днес е моментът, в който екипът на вестника отличи най-достойните работодатели с титлата Business Honoris Causa“, каза Венелина Гочева, издател на в. „24 часа“.

Гости на събитието бяха вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, вицепремиерът Корнелия Нинова, министрите Даниел Лорер – на иновациите и растежа, Иван Иванов – на земеделието, Александър Николов – на енергетиката и Николай Денков – на образованието и науката. На събитието Елаците-Мед АД беше представено и от инж. Стоил Димитров – генерален директор „Производство“.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.