Доминик Хамерс награди трима „Отличници на България“

Една от безвъзмездните каузи на Група ГЕОТЕХМИН е подкрепа на българското образование и талантливи млади хора от региона на дейност на Група ГЕОТЕХМИН. За пета поредна година в. „24 часа“ организира „Отличниците на България“ – благородна инициатива за популяризиране на ученици, отличили се с високи успехи, нестандартно мислене и иновации през годината. На събитието за награждаване на талантливите българчета присъстваха министърът на образованието акад. Николай Денков, г-жа Венелина Гочева – издател на вестника, и изпълнителният директор на Геотехмин ООД.

Тази година сред талантливите 28 младежи се откроиха Симона Борисова от гр. Етрополе,  Ана-Мария Бързакова от гр. Златица и Лало Лалов от гр. Пирдоп. Г-н Доминик Хамерс връчи награди на отличилите се и ги поздрави: „Геотехмин отдава много внимание на регионите, където развива своята дейност. Затова днес съм радостен, че мога да връча награда на трима „Отличници на България“, които идват от Етрополе и Средногорието. Позволете ми накратко да се обърна към тях. Симона, пожелавам ти да запазиш своя състезателен дух, да продължаваш да участваш в олимпиади, но и да продължиш да тренираш волейбол. Бъди ученичка за пример, не само за Етрополе, а и за всички, които искат да бъдат сред българските отличници! Ана-Мария е момиче с всестранни заложби – тя свири на китара, тренира художествена гимнастика и прави фигури от полимерна глина, така че й пожелавам да намери още свои таланти и да ги развива. Щастливи сме, че има такива таланти в Златица – друг град, в който подкрепяме образованието. Лало Лалов е завършил училището в Златица, бил е участник в национални кръгове на олимпиади по география и икономика и днес e студент в СУ „Св. Климент Охридски“. Пожелавам му да продължи да учи в България и да се реализира в родината! На тримата желая много здраве и успехи, и да гледаме с оптимизъм напред!“

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.