Здравен кабинет и безплатни профилактични прегледи започнаха в Чавдар с подкрепата на Група Геотехмин

В село Чавдар бе открит (14 юни) здравен кабинет и започнаха безплатни профилактични прегледи за местните жители. Придобивката е със средства по Благотворителна програма „Българските добродетели“ съгласно подписаното споразумение за развитие на социално значими проекти между общината и четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООДЕлаците-Мед АДГеотрейдинг АД и Геострой АД. Направената инвестиция включва преустройство на помещения от първия етаж на пощата и обзавеждане.

На тържественото откриване присъстваха кметът на община Чавдар г-н Григор Даулов, председателят на ОбС г-жа Мария Томева, генералният директор „Производство“ на Елаците-Мед, инж. Стоил Димитров, представители на общината и четирите дружества-дарители от Група ГЕОТЕХМИН, общински съветници, работещи в общинската администрация и жители на селото.

Кметът Григор Даулов благодари на проф. дтн инж. Цоло Вутов и дарителите за подкрепата, която оказват в трудното време на пандемията от Covid-19. „През 2020 г. видяхме колко безценен е човешкият живот и, когато обсъждахме проектите, които да заложим за настоящата година по програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН, естествено стигнахме до решението да осигурим безплатни прегледи и обособено място, където те да се случват“ – сподели той и разказа за всички етапи на проекта – от сформирането на специална комисия до строителните дейности и обзавеждането.

Непосредствено след откриването на здравния пункт започнаха профилактични прегледи при офталмолог. Прегледите ще продължат до 16 юли т.г. по специална програма на общината, която включва и други специалисти, и ще бъдат заплатени от дружествата-дарители по инициативата „Българските добродетели“.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.