Успешно завърши обучението на млади геолози от Япония

С официална церемония в края на юни завърши първото обучение за предаване на технически умения на млади геолози от японската компания Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън (ММТEC), организирано от Геотехмин ООД. Обучението беше осъществено в рамките на подписания през октомври 2017 г. Меморандум за разбирателство между Геотехмин ООД и ММТЕС. Меморандумът предвижда обучителните програми да станат основа за развитие на нови оперативни и технически умения и насърчаване на техническия обмен между специалистите от двете компании.

Владислав Трашлиев, експерт с многогодишен опит в минната индустрия и директор на дирекция „Геология и концесии“ в Геотехмин беше ръководител на проекта. Mладите геолози от Япония Ютака Ногауа и Казуо Отомо, работиха в продължение на месец и половина редом с професионалисти с дългогодишен опит в областта на геологията и минното дело от Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД. Програмата включваше теоретично и практическо обучение в реална работна среда на територията на рудник „Елаците“, като за специалистите от ММТЕС това беше първи практически опит в открития добив на полезни изкопаеми.

В края на престоя си японските експерти получиха сертификати за успешно завършено обучение. Участниците споделиха, че са работили с удоволствие всеки ден, че са натрупали полезни знания и са удовлетворени от предоставената им възможност. Те отчетоха това обучение като положителен опит и споделиха своите надежди за продължаване на обмена. Ютака Ногауа и Казуо Отомо изказаха благодарност към екипа на г-н Трашлиев, както и към всички специалисти от Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД, с които са работили.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.