С подкрепа по „Българските добродетели“ заработиха модерни басейни в едно от най-големите училища в Софийска област

Учениците от едно от най-големите училища в Софийска област – СУ „Христо Ясенов“ в община Етрополе, имат възможност да спортуват в два обновени и модерни закрити плувни басейни, благодарение на основен ремонт, извършен по Благотворителна програма „Българските добродетели“.

Трикольорната лента за откриване на басейните бе прерязана от зам.- кмета на община Етрополе г-жа Станка Димитрова, изпълнителния директор на Геотехмин г-н Доминик Хамерс и изпълнителния директор на Елаците-Мед инж. Драгомир Драганов.

„Това е проект от изключителна важност за нашия малък град, но младите хора в него имат същите мечти, същите желания и стремежи да имат подходящи условия да се развиват и ние трябва да ги подкрепяме“ – с тези думи директорът на училището г-жа Мила Манчева откри събитието. Тя допълни: „Програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН осигурява тази възможност на нашите деца да спортуват, спортът е едно от предпочитаните занимания за децата ни, а плуването е тяхна мечта“. Г-жа Манчева изказа благодарност към спомоществователите за доброто дело и лично към проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, който по думите ѝ е съпричастен с мечтите на младите, към дружествата-дарители – Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой, Геотрейдинг и техните ръководства. Тя благодари и на ръководството на общината в лицето на кмета г-н Димитър Димитров, осигурил необходимите средства за ремонта на пространството около залите на басейните, както и на фирмите-изпълнители.

Зам. – кметът на Етрополе г-жа Станка Димитрова приветства гостите и учениците. „Откриваме плувните басейни, в които нашите деца ще упражняват един от най-важните за здравето и физическата им активност спорт. През годините функционирането на басейните беше замразено, но благодарение на споразумението между община Етрополе и дружествата от Група ГЕОТЕХМИН, в което образованието и здравето на децата са изведени като приоритет, се радваме на прекрасна придобивка“. Г-жа Димитрова изрази надеждата си, че оттук ще започнат кариерата си бъдещи спортисти с национални и олимпийски медали. И допълни: „Изказвам благодарност от името на кмета на Етрополе г-н Димитър Димитров за реализирането на мащабния ремонт на училището със средства от фирмите  Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг. Осигурявайки тези условия за децата, те доказаха, че нашите приоритети са и техни“.

„За нас това е един от най-важните проекти в социалната и образователната сфера, осъществен с подкрепа на Благотворителна програма „Българските добродетели“ – каза г-н Доминик Хамерс. Подкрепихме инициативата, предложена от община Етрополе и г-жа Манчева, в допълнение на друг проект – ремонта на парната инсталация и физкултурния салон, с идеята да се обнови училището и да се подобри средата за спорт и отдих. Децата са бъдещето на България, бъдещето на община Етрополе и ние като компании и работодател в тази община ще продължаваме с енергия, вяра и готовност да работим за благоденствието на децата“ – каза г-н Доминик Хамерс.

След официалното събитие, домакини и гости имаха възможност да видят освен залата с басейните, обновените съблекални и други помещения, както и първия урок по плуване на ученици от горните класове. Придобивката е много важна и за най-малките жители на Етрополе, за които няма да е необходимо да пътуват до съседните общини, а ще плуват в родния си град.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.