С дарение по „Българските добродетели“ община Чавдар строи център за гости и социален живот

В община Чавдар започва изграждането на Общински център за гости, с който благоустроеното подбалканско село се готви да привлича още туристи. На 25 април в Чавдар бе направена първата копка и поставено началото на строителството на масивна 3-етажна сграда, която от 2024 г. ще осигурява повече места за настаняване и нови възможности за социален и делови живот. Дружествата Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг подкрепят проекта по Благотворителна програма „Българските добродетели“.
С реализацията му ще бъдат създадени нови работни места и още 30 места за настаняване. Центърът ще бъде подходящ за провеждане на значими събития за общината и бизнеса. Ще има възможност за осигуряване на изхранване и настаняване при посещения на местните забележителности, провеждане на „зелени“ училища, както и при посещения в компаниите в региона на Средногорието. Според кмета Григор Даулов проектът има добавена стойност, тъй като ще се създаде още заетост и в сферата на обслужването.
„Отбелязваме началото на нов проект от изключително важно значение за туризма и устойчивото развитие на общината. За мен беше интересно да науча как се е родила идеята за общинския център за гости, както и за приноса на студенти от УАСГ за идейния проект“, каза Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД. Той допълни: „Радваме се, че с нашата програма „Българските добродетели“, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов и четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН, можем да допринесем за реализацията на каузата в селото да има още повече гости, събития и социален живот“.
Очаква се първият етап от проекта да бъде завършен до края на годината.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.