Дарихме книги на училища и читалища в Софийска област

Библиотеките на 15 училища и 16 читалища от община Етрополе и общините от Средногорието за 11-та поредна година получиха дарения на книги по случай 24 май. Даренията са част от програмата на Геотехмин и Елаците-Мед за корпоративната социална отговорност „Култура и национална идентичност“.

Сред книгите от Издателство „Захари Стоянов“ са творби на утвърдени български автори от различни поколения – Иван Вазов, Христо Ботев, Ангел Каралийчев, Николай Лилиев, Димитър Димов, Леда Милева, Вели Чаушев, Иван Гранитски и др. Световната класика включва произведения на Оскар Уайлд, Сервантес, Пушкин, Мопасан, Достоевски, Толстой, Джани Родари.

„С поредното дарение за обогатяване на училищната ни библиотека показахте съпричастност към общата ни кауза – да вдъхновяваме нашите ученици да постигат по-добро образование. А какъв по-добър начин от това да се докоснат до книгите, до другите светове в тях, които ни карат да мечтаем“ – пише в писмо до дарителите г-жа Мила Манчева, директор на СУ „Хр. Ясенов“.

Секретарят на читалище „Надежда – 1900” в село Чавдар Татяна Николова посочва, че Геотехмин и Елаците-Мед са най-големите дарители на книги за тях. Това им позволява да обновяват своята библиотека с нови ценни издания.

Благодарствени писма са получени и от други от училищата и читалищата.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.