Проф. Цоло Вутов получи две високи отличия

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен с две високи отличия през април.

На 16 април проф. дтн инж. Цоло Вутов бе награден с Почетния знак на Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ) от ректора – проф. д-р инж. Митко Георгиев. Това е най-високото гражданско отличие на ХТМУ. Проф. Вутов бе удостоен с него „за многостранните академични и професионални взаимоотношения между ХТМУ и НТС по минно дело, геология и металургия и по повод 70-та му годишнина“. На специалната церемония в университета присъстваха Съветът на ректорите и неговият председател проф. д-р инж. Любен Тотев, д-р Иван Вутов, зам.- управител на Геотехмин и зам.-председател на УС на КРИБ, г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на дружеството, ръководството на НТС по минно дело, геология и металургия, представители на БАН и академичната общност.

По-рано през април проф. дтн инж. Цоло Вутов получи най-високата награда на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП, връчи на управителя на Геотехмин ООД бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и грамота „за значителен принос при осъществяване целите и дейността на Палатата, дългогодишна ефективна подкрепа и принос за развитие на българската икономика и по повод 70 годишния юбилей“.

В благодарствените си думи и на двете събития проф. дтн инж. Вутов отбеляза, че наградите са признание за целия колектив, който стои зад него.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.