Проф. Цоло Вутов – един от най-големите индивидуални дарители на БЧК

Председателят на БЧК акад. Христо Григоров връчи на проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, почетен знак на Червения кръст и специална благодарствена грамота в знак на признателност за личния му принос към хуманитарните каузи на организацията, съобщи БЧК.

Проф. Вутов е един от най-големите индивидуални дарители на БЧК. Той многократно е помагал на организацията за реализирането на каузи в полза на нуждаещи се граждани в страната, на пострадали при бедствия и кризи, включително и на засегнати от COVID-19.

„Приемете дълбоката ни признателност към Вас, уважаеми проф. Вутов, за примера, който давате с личната си съпричастност към болката и страданието, към уязвимите групи в обществото. За нас Вие сте не само партньор, но и истински приятел, готов да подаде ръка в труден час“ – каза акад. Христо Григоров при връчване на отличието.

Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД са най-големите корпоративни дарители на БЧК за 2014 г. През лятото на миналата година двете дружества получиха и грамоти за човеколюбие и съпричастност към каузите на организацията. Група ГЕОТЕХМИН има дългосрочно партньорство с БЧК, което ще продължи и занапред.

 

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.