Проф. Цоло Вутов е основният дарител за храм на Румянцево

На 24 май НВПр. Плевенският митрополит Игнатий извърши тържествено освещаване на нов православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Румянцево. Новият храм е издигнат на мястото на разрушена преди 1989 г. едноименна стара църква.

На освещаването присъстваха индустриалецът проф. дтн инж. Цоло Вутов, който е основен дарител за храма заедно със семейството си, както и д-р инж. Владимир Вутов.

Кметът на община Луковит Иван Грънчаров благодари пред събралото се множество на основния дарител проф. Цоло Вутов, който е тясно свързан с Румянцево, подпомагал е там обществени сгради, рехабилитация на улици и е почетен гражданин на община Луковит. „Трябва да се гордеете, че имате такъв съгражданин!“ И допълни: (…) „Има хора, за които вярата е вътрешна потребност“.

Проф. Цоло Вутов  призова миряните да почитат храма, да идват да се молят и правят дела, мотивирани от доброта и човечност.  Той направи подарък за църквата и над 700-те местни жители със символично послание – голям меден купел за кръщенета, след което се обърна към младите на площада: “… Без младите няма бъдеще. България има бъдеще, тя е прекрасна страна и ще бъде една от най-привлекателните страни за живеене.“ 

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.