Проф. дтн инж. Цоло Вутов получи награда за изключителен принос за Българската икономика

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика, научната и развойна дейност в 13-то издание на годишните награди „Инвеститор на годината“ на Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Високото отличие бе връчено на управителя на Геотехмин ООД от министъра на икономиката г-н Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон пред този велик българин“ – каза г-н Караниколов. „Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря – заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: „Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще“.

Наградата е лична и се връчва на проф. Вутов за заслугите му като индустриалец, инвеститор, учен и общественик. Дружествата от група ГЕОТЕХМИН са изградили някои от най-знаковите проекти в минната индустрия, строителството, инфраструктурата, екологичния инженеринг и имат принос за нарастването на БВП на страната. Проф. Вутов има изключителни заслуги и като учен и общественик – председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия, член на УС на БТПП, Националния борд по туризъм, Консултативния съвет на КРИБ и др.

На официалната церемония в София бяха наградени най-големите инвеститори на 2018 г.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.