Проф. дтн инж. Цоло Вутов получи почетен знак за най-голям индивидуален дарител

Най-голямата хуманитарна организация в България – Българският Червен кръст, награди управителя на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов с Почетен знак за хуманност – Анри Дюнан. Това стана на церемония по случай тържественото отбелязване на 145 г. от основаването на организацията у нас, в сградата на националния ѝ съвет.

Сред удостоените с наградата, която носи името на основателя на Международния Червен кръст, са държавният глава Румен Радев, бившият премиер Гълъб Донев и министерства.

Проф. дтн инж. Вутов е единственият отличен индивидуален дарител. Той многократно е помагал на организацията за реализирането на каузи в полза на нуждаещи се граждани, на пострадали при бедствия и кризи не само в страната, но и в чужбина. Носител е на златен медал и почетен знак, както и на други отличия на организацията.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.