Доминик Хамерс награди двама от „Отличниците на България“

В седмия випуск на „Отличниците на България“, кампания на в. „24 часа“, която ГЕОТЕХМИН ООД традиционно подкрепя, влязоха 23-ма ученика. За да получат членство в клуба на отличниците, те трябва да са спечелили медали от международни състезания по научни дисциплини или да са издържали изпитите след 7-и и 12-и клас с пълни шестици. Първата задача на новия випуск е да станат посланици на промяната в българското образование.

Сред членовете на „Отличниците на България“ са Марин Ботев от Етрополе и Йоана Младенова от София. „Марин Ботев е ученик, който ние от Група ГЕОТЕХМИН добре познаваме. Той е не само отличник от училище „Христо Ботев“ в Етрополе, а и режисьор на филма „Да обичаш професията си“, изработен по проекта на Геотехмин и Елаците-Мед „Да направим филм“. Марин, заедно с други ученици разказват в два филма за 10 минни професии. Това е само един от проектите, по който ние си сътрудничим с училищата от Етрополе и Средногорието. Пожелавам на Марин да бъде все така амбициозен, да запази своя интерес към ученето и да се реализира в България“, каза изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс. Той връчи и наградата – значка и грамота и на Йоана Младенова. „Тя е изключително момиче. Във времето, в което живеем, да получи отлични оценки на матурите – това е постижение, което показва колко много труд е положила тя. Йоана, пожелавам ти да си все така старателна и пример за всички ученици“, каза г-н Хамерс.

На събитието присъства министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Той награди ученички, спечелили състезание на МОН „Млади таланти в интериорния дизайн“, момиче, изкарало по 100 точки на матурите и близнаци с дарби в различни области.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.