Монумент на Св. Иван Рилски и 15 стипендии от Група ГЕОТЕХМИН за МГУ

На Патронния празник на Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски“ пред ректората бе открит монумент на покровителя на българския народ, дарен от управителя на Геотехмин ООД – водещото дружество в Група ГЕОТЕХМИН, проф. дтн инж. Цоло Вутов.

„Вярваме, че и преподавателите, и студентите, ще спазват завета на светеца: „Бъдете единни, имайте мир помежду си“. Вярваме, че всички ще вървите по пътя на знанието с вяра и упоритост. На академичния състав и на младежите, които са избрали да учат в Минно-геоложкия университет, пожелавам здраве и успешна реализация на всички проекти“, каза по време на откриването изпълнителният директор на Геотехмин ООД Доминик Хамерс.

„Нашата мисия не е само да обучаваме студентите, а да се превърнем в духовно средище. Благодарение на екипа на проф. Вутов и Група ГЕОТЕХМИН в последните години крачим уверени крачки към това МГУ, нашата гидия да сме едно семейство, което е обединено от завета на Свети Иван Рилски. Това е пътят, по който можем да успеем“, каза ректорът на МГУ проф. д-р инж. Ивайло Копрев.

На официалното честване на патронния празник, Доминик Хамерс обяви, че Група ГЕОТЕХМИН предоставя 15 стипендии на студенти от висшето училище за академичната 2023/2024 г. Общата им стойност е над 40 000 лева. Студентите могат да станат стипендианти в дружествата Елаците-Мед, Геострой, Геотрейдинг, ИТР Сървисиз и Улично осветление.

„За няколко години Група ГЕОТЕХМИН предостави над 40 стипендии на студенти от МГУ. Уважаеми студенти, станете част от успеха на Група ГЕОТЕХМИН. Сред вас може да са наши бъдещи колеги, а защо не и мениджъри, и управители на дружества“, каза Доминик Хамерс.

Инж. Драгомир Драганов председател на Българската минно-геоложка камара и изпълнителен директор на Елаците-Мед АД, част от Група ГЕОТЕХМИН поздрави ръководството на университета. „Десетилетия наред вие поддържате високо качество на образователния процес, съхранявайки и развивайки дълбоките традиции, които имаме в минното дело от поколения. Преподавателите тук подготвиха много от нас – днешните мениджъри на минни предприятия и служителите, за предизвикателствата в геоложката и миньорската дейности“, каза инж. Драганов.

Сред официалните гости на патронния празник бяха министърът на енергетиката Румен Радев; проф. Генка Ташкова-Петрова – заместник-министър на образованието и науката; г-н Станислав Станков – директор дирекция „Природни ресурси, концесии и контрол“ в Министерството на енергетиката, Иван Михайлов – изпълнителен директор на Американската търговска камара в България и ректори на университети.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.