Компании от Група ГЕОТЕХМИН изпратиха първия випуск ученици по дуално обучение

Две дружества от Група ГЕОТЕХМИН – Елаците-Мед и Геострой, изпратиха ученици от първия випуск по дуална форма на обучение. В продължение на две години общо 8 зрелостници от ПГ „Златица“ – гр. Златица от специалностите „Автотранспортна техника“ и „Електрообзавеждане на производството“ се обучаваха в реална работна среда под професионалните напътствия на екипи от наставници от двете дружества. Учениците преминаха успешно през процеса на учене чрез работа. По време на своята практическа работа зрелостниците показаха знания, умения, компетентност и постигнаха отлични резултати. Наставниците им, утвърдени специалисти от дружествата, бяха неизменно до тях. Децата получиха не само ценни знания, но и съвети за бъдещото им професионално развитие.
Четирима от учениците от ПГ „Златица“ започват работа в Елаците-Мед. „Доказателство за добре свършената работа е новото начало за вас. От следващия месец ставате част от екипа на Елаците-Мед“, каза на специално събитие инж. Стоил Димитров, генерален директор „Производство“.
След дипломирането си от гимназията учениците, които проведоха практическото си обучение в Геострой, ще продължат своето образование. По време на изпращането им бяха представени възможностите да продължат кариерното си развитие в компанията, вече като стажанти и стипендианти. Всяка година дружества от Група ГЕОТЕХМИН обявяват стажантски и стипендиантски програми за студенти от различни университети.
За успешното приключване на своята практика учениците получиха не само приветствия от представители на компаниите, а и грамоти за показаните отлични резултати, както и специално подготвени подаръци. Партньорството на двете компании с ПГ „Златица“ продължава. От новата учебна година Елаците-Мед и Геострой ще посрещнат нови групи ученици, които са избрали да положат началото на професионалния си път още от гимназиалното обучение. Елаците-Мед и Геотрейдинг продължават партньорството и с ПГ „Тодор Пеев“ – гр. Етрополе по проекта „Подкрепа за дуалната система на обучение“ за ученици от специалностите „Пътностроителна техника“ и „Електрически инсталации“.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.