Изпълнителният директор на Геотрейдинг връчи награда на Минно-геоложкия университет

Дългогодишният партньор на Група ГЕОТЕХМИН Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ е класиран на първо място в направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“ в Рейтингите на университетите в България.

Г-жа Емилия Илиева – изпълнителният директор на Геотрейдинг АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, връчи наградата на ректора на университета проф. Ивайло Копрев. „За мен е изключителна чест, че Геотрейдинг АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, за поредна година връчва наградата на Минно-геоложкия университет. Нашето сътрудничество е дългосрочно и през тази година продължихме да го подкрепяме, да даваме стипендии, да организираме стажантски програми, участвахме и в оборудването на първия интерактивен кабинет в университета. Осигуряваме възможност на студентите да практикуват при нас със съвременни машини и технологии и да искат да останат да се реализират в България“, каза г-жа Илиева.

„Искам да благодаря на минната индустрия, че през тези 70 г. е опората на страната и нашия университет. Подземните богатства не само под земята, богатствата са нашите деца. Мисията ни е да образоваме тези деца и мисля, че ние всички се справяме с тази задача.“ С тези думи проф. Копрев прие отличието.
Рейтинговата система се изготвя по поръчка на Министерството на образованието и науката, а церемонията по награждаването се организира от вестник „24 часа“. На събитието присъстваха вицепрезидентът, министри на образованието след 1990 г., ректори и представители на бизнеса.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.