Конкурсът „Нашето зелено утре“ отличи иновативни идеи

Триста и трийсет ученици от региона на Етрополе и Средногорието засадиха над 550 дървета и храсти в конкурса на Група ГЕОТЕХМИН „Нашето зелено утре“. Екипи от 13 училища партньори се състезаваха и бяха високо оценени от жури за положените от тях усилия и грижи за засаждането и отглеждането на дървета и храстовидни растения в училищните дворове и градска среда.
Инициативата „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН датира от 2011 г., но за първи път тази година учениците бяха главни герои в нея. С подкрепата на директори, учители и местните власти те не просто направиха по-красива училищната и градската среда, но реализираха интересни зелени идеи. Създадена бе овощна градина с плодни дръвчета, фиданки израснаха, торени с хумосна маса от компостери, а вдъхновени от каузата ученици предадоха знанията си на следващ клас.

Конкурсът завърши с награди за всички участници и специални награди и грамоти за победителите, осигурени от организаторите на инициативата – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД

Ето и класацията на участниците в конкурса „Нашето зелено утре“:

1-во място

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Челопеч
ОУ „Христо Ботев“, гр. Етрополе

Специална награда за иновативен подход

СУ „Любен Каравелов“, гр. Копривщица

2-ро място

ПГ „Тодор Пеев“, гр. Етрополе
ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Антон

3-то място

СУ „Саво Савов“, гр. Пирдоп
СУ „Паисий Хилендарски“, гр. Златица

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.