Геотрейдинг стана партньор на Rolls-Royce за продуктите MTU

Геотрейдинг АД стана единствен партньор на Rolls-Royce Power Systems за продуктите и решенията с марка MTU за минната индустрия в България. Двете компании подписаха договор, съгласно който българското дружество е директен сервизен партньор. Геотрейдинг АД ще осигурява гаранционно и извънгаранционно обслужване и поддръжка на двигателите MTU, произведени от направлението Power Systems на британската технологична група Rolls-Royce.

„Подписването на този договор е важна стъпка в стратегическото развитие на Геотрейдинг АД. От няколко години дружеството е системен интегратор на двигателите MTU и през този период ние се доказахме като лоялен и надежден партньор, работихме качествено и показахме възможните перспективи в минния сектор. Благодарение на всичко това ни се довери компания от световен ранг като Rolls-Royce Power Systems“, каза д-р Иван Вутов, зам.-управител на Геотехмин ООД и председател на Съвета на директорите на Геотрейдинг АД.

Геотрейдинг АД има свой Стационарен сервиз за минна техника, който към момента извършва доставка, преоборудване, поддръжка и техническо обслужване на двигатели MTU. Сервизните специалисти натрупаха сериозен опит, като вградиха над 8 двигатели в минни самосвали. Благодарение на новия договор сервизът на Геотрейдинг АД ще може да увеличи своите бази и да предлага доставки и обслужване от различни точки в страната. В същото време по договор за системен интегратор с Rolls-Royce Power Systems за продуктите и решенията MTU, минният сервиз на Геотрейдинг АД ще продължи да извършва преоборудвания на различни видове машини за минния сектор.

MTU е един от водещите брандове за мощни дизелови двигатели за минната индустрия, плавателни съдове, локомотиви и агромашини. Направлението Power Systems на Rolls-Royce, базирано в Германия, е водещ производител на двигатели за много от най-продуктивните рудодобивни дейности в света. Всеки ден двигателите MTU работят в най-тежки условия и са се доказали като изключително здрави, надеждни и икономични. Те повишават динамичните показатели на оборудването и намаляват разходите за гориво, техническо обслужване и ремонт. Сред другите им предимства са ниските експлоатационни разходи и нива на шум.

Двигателите MTU отдавна са се доказали в рудодобива за всички нива на емисиите и всички видове минно оборудване – над и под земята. Те са добре познати за дейности на големи надморски височини, екстремни температури и тежки товари. Двигателите MTU от Серии 1600 – 4000 осигуряват изключителни показатели в мините при забележително нисък разход на гориво. Асортиментът, предоставян от Геотрейдинг АД, включва мощности в широк диапазон от 75 до 3000 кВт (101 до 4023 к. с.), оглавяван от легендарния двигател от Серия 4000, признат като най-добрия в отрасъла за приложения, изискващи висока мощност.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.