Геотехмин и Елаците-Мед с най-голям принос към БЧК за 2014 г.

В знак на признателност за оказаните подкрепа и съпричастност към каузите на Червения кръст през 2014-та година, Българският червен кръст (БЧК) награди институции, индивидуални и корпоративни дарители и медии. Наградите бяха връчени на 8 май 2015 г. в централата на БЧК от председателя на хуманитарната организация в България, г-н Христо Григоров. 

Сред компаниите Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД бяха отличени като най-големите корпоративни дарители за изминалата година на изпитания и бедствия, подкрепили дейността на БЧК. Инж. Добри Цветков получи наградите за двете дружества и благодари от името на ръководството за оказана чест.

Сред наградените бяха и вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова, която получи плакет за общ принос към хуманитарните каузи на БЧК и за подкрепата, възстановяването и популяризирането на Международния варненски фестивал на червенокръстките и здравни филми. Еврокомисарят г-жа Кристалина Георгиева получи плакет за най-голям индивидуален дарител. Други компании и медии също получиха награди.

На 8 май се отбелязва Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, който през 2015 година е посветен на 50-годишнината от приемането на фундаменталните принципи на Движението и е под надслов „Принципите на Червения кръст в действие“.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.