Геотехмин получи японската награда за качество „Босей“

На 22 декември 2010 г. Евгени Ангелов, заместник министър на икономиката, енергетиката и туризма, връчи годишните японски награди за качество „БОСЕЙ 2010“.

Геотехмин получи престижната награда за цялостен принос в насърчаването на търговските отношения с Япония и прилагането на добри практики от японската система за тотално управление на качеството TQM.

Церемонията по връчване на наградите БОСЕЙ се състоя в централата на Българската търговско-промишлена палата и беше уважена от Негово Превъзходителство Макото Ито, посланик на Япония и от Цветан Симеонов, председател на Управителния съвет на БТПП.

Японската награда за качество БОСЕЙ е учредена в България през 2008 г. със съдействието на Японската агенция за международно сътрудничество (JICA) и Токайския университет, Япония. За име на наградата е използвано мотото на Токайския университет „Босей“, което означава „стремеж към звездите“. В България наградата е представена на обществеността от Института за следдипломна квалификация към УНСС, Националния център за професионално обучение при БТПП, Асоциацията на завършилите Токайския университет, Асоциацията на обучаваните чрез JICA и Асоциацията за техническо обучение в чужбина AOTS.

Наградата се връчва за постижения при въвеждането на добри практики от японския мениджмънт и при прилагането на принципите на TQM в България.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.