Геотехмин ООД за поредна година подкрепи „Достойните българи“

На 15 октомври в Националния дворец на културата бяха връчени наградите „Достойните българи“. Инициативата е на вестник „24 часа“ и се проведе за 18-ти път. Геотехмин ООД беше сред традиционните партньори на „Достойните българи“ и тази година.

Изпълнителният директор на дружеството г-н Доминик Хамерс връчи награда на Надя Мирчева, чиято 6-годишна дъщеря трябваше да замине за трансплантация на стволови клетки в Германия, но за съжаление не дочака лечението. Родителите ú дариха събраната сума от дарения на деветима тежко болни българи.

„Борбата за живота на дете е най-трудната за родителите. Възхищавам се от силата на духа ви. Въпреки тежката загуба, вие помогнахте на други хора с тежки заболявания. Това е достойно за уважение“, каза г-н Хамерс. Той отбеляза, че отличените с награда достойни българи са пример за всички нас.

На събитието присъстваха още министрите на здравеопазването г-н Костадин Ангелов и на образованието г-н Красимир Вълчев, кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова и партньори на инициативата.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.