Геострой и Енергео се включиха в инициативата „Гордея се с труда на моите родители“

Две от дружества на Група ГЕОТЕХМИН – Геострой АД и Енергео ЕООД, отвориха врати за децата на своите служители. Двайсет и едно деца като се включиха в десетата инициатива „Гордея се с труда на моите родители“. В Деня на народните будители – 1 ноември, децата посетиха офисите на компаниите, където се запознаха с професиите на техните родители и участваха във вълнуващи за тях инициативи.
Единайсет деца на възраст от 6 до 12 години гостуваха в офиса на Геострой, където разбраха от разкази на доказали се специалисти, презентации и видеа какво е да бъдеш строителен инженер, геодезист или да работиш в дирекция „Управление на човешките ресурси“. Малките „служители“ посетиха и един от обектите на дружеството в столицата, където научиха за различните етапи, през които преминава изграждането на една сграда. Децата проявиха голям интерес и към заснемането с дрон, което се прави от специалистите в дирекция „Геодезия и маркшайдерство“.
В края на деня специалните гости на Геострой споделиха, че са изключително развълнувани и впечатлени от всичко, което са видели, и с радост биха посетили компанията отново. За екипа на дружеството участието в подобни инициативи е изключително важно, защото дава реална възможност на децата да се докоснат до професиите на своите родители и да разберат какво правят различните специалисти.
Десет деца на възраст от 6 до 12 години се запознаха с професиите на родителите си в Ден на отворените врати в Енергео. Управителят на фирмата Константин Делисивков приветства гостите и им разказа за дейността на компанията. Гостите посетиха работните места на родителите си и видяха спортните съоръжения, на които те спортуват след работно време. Децата решаваха практически задачи и се забавляваха с игри по специално подготвена програма. В края на деня малките „служители“ можеха да се похвалят със знания за това как се балансира и прогнозира ел. енергия (прави баланс между консумираната и произведената ел. енергия), как се търгува ел. енергия (купува и продава), как се произвежда ел. енергия от възобновяеми енергийни източници.
Децата попълниха анкети, които показват постигането на две основни цели на дружеството: създаване на устойчив интерес към знания и трудолюбие от децата и повишаване на сплотеността на екипа и ангажираността на служителите с фирмените ценности.
Всички деца от Група ГЕОТЕХМИН, участвали в инициативата, получиха подаръци.

Инициативата „Гордея се с труда на моите родители” е част от програмата на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.