Доминик Хамерс награди отличник от Средногорието

Геотехмин ООД подкрепя проекта „Отличниците на България“ на в. „24 часа“, който ежегодно представя талантливи ученици, печелили олимпиади и международни състезания. По традиция вестникът ги награждава на специална церемония в навечерието на Деня на народните будители.
Изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс награди Самуил Младенов от град Златица. Той е участник в национални и международни проекти и през изминалите години е заел призови места в олимпиадите по български език, английски език, география и икономика.
„За втора поредна година връчвам награда на представител на Средногорието – регионът в който Елаците-Мед – дружество от Група ГЕОТЕХМИН, развива своята дейност. Самуил вече учи в Благоевград, но искам да му пожелая да не се откъсва от родния си град Златица и от Средногорието. Желая му той да предаде своите хъс и упоритост на други ученици от региона. Продължавай да участваш и в благотворителни каузи, защото с тях не само подобряваш живота на другите, а и твоя. Ние трябва да отличаваме тези деца и трябва да ги насърчаваме да се развиват и да останат в България“, каза г-н Хамерс и връчи наградата на Самуил Младенов.
„Не се страхувайте да имате лично мнение. Не се страхувайте да го изразявате. Следвайте мечтите си“, каза отличникът от Златица. Самуил сподели, че учи компютърни науки в Американския университет в Благоевград и се връща в родния си град, за да помага на учениците от неговото училище СУ „Паисий Хилендарски“ да вървят успешно по неговия път и да участват в състезания по английска реч и дебати.
„50% от тазгодишния шести випуск отличници ще останат в България“, каза издателят на в. „24 часа“ г-жа Венелина Гочева. В предишни години 80% от наградените са избирали да следват в университети в чужбина.
В церемонията по награждаването на „Отличниците на България“ участваха министърът на образованието проф. Сашо Пенов и ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.