Два наши обекта с награди в Infrastructure Bulgaria Awards 2016

На 23 февруари 2016 г. в София бяха присъдени първите награди в инициативата INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016 за принос в развитието на инфраструктурата в България.

Обединение „Геометро Б.П.“ с лидер Геострой АД и партньори Геотехмин ООД и Метропроект ООД, получи специална награда в категория „Метрополитен транспортна инфраструктура“ за изграждането на Метростанция „Бизнес парк София“.

Проектът „Автомагистрала „Струма“ Лот 2, участък „Дупница-Благоевград“, бе отличен с най-високата – първа награда в категория „Транспортна пътна инфраструктура“. Изпълнители са „ГБС-инфраструктурно строителство“ и Пътстрой- 92 АД.

Наградите връчи Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Инициативата се проведе под егидата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на околната среда и водите. Организатор бе „Градът Медиа Груп“. Бяха номинирани 48 проекта, завършени в периода 2013-2015 година. Авторитетно 30-членно жури, съставено от представители на експертни, браншови и академични среди, определи награди в 8 категории за най-добрите реализирани и въведени в експлоатация  проекти  в този период.

Сред критериите за оценка на проектите бяха значимост на проекта за подобряване на социалното, екологичното и икономическо развитие на населението, сложност на проекта и качествено изпълнение, устойчивост и свързаност. 

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.