Дарения на книги по случай 24 май

По повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД направиха дарения на библиотеките на 16 училища и 14 читалища от Средногорието и в Етрополе. Даренията са по програма „Култура и национална идентичност“, част от корпоративната социална отговорност на двете дружества.

Над 800 тома българска класика, съвременна и философска литература, както и детски книжки за най-малките бяха дарени на читалищата в Мирково, Златица, Пирдоп, Душанци, Буново, Смолско, Петрич, Чавдар, Челопеч, Карлиево, Църквище, Антон, Копривщица, Етрополе.

Надарените училища са от Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп, Антон, Копривщица, Етрополе, Лопян и Малки Искър.

Целта на програмата е да подпомогне духовното израстване, образованието и съхраняването на националното самосъзнание на младите хора от община Етрополе и общините от Средногорието, където дружествата развиват дейност.

Началото на програмата за КСО „Култура и национална идентичност“ е поставено през 2012 г. с дарителска кампания  в областта на литературата и изкуството. Тя е дългосрочна и се осъществява с фирмени средства.

От 2012 г. досега Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД  са дарили общо над 20 000 тома книги на детски градини, училища и читалища в 14 общини, като са организирали културни събития с участието на известни учени и творци.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.