36 студенти започват стаж в Елаците-Мед АД

Елаците-Мед, част от Група ГЕОТЕХМИН, откри лятна Стажантска  програма ‘2021. На 1 юли в Обогатителен комплекс, с. Мирково, бяха посрещнати стажанти от общо 36 участници – студенти от различни университети в страната и чужбина, както и стипендианти на дружеството от МГУ „Св. Иван Рилски“. Това е 10-та стажантска програма на дружеството, което е един от най-големите работодатели в страната и привлича млади хора с отговорната си социална политика и възможностите за развитие.

Студентите ще практикуват на двете производствени площадки на компанията – Рудодобивен и Обогатителен комплекс, където ще надграждат своите академични знания и ще придобиват ценни професионални умения. Стажът на компанията е платен, периодът за провеждането му е гъвкав – между един и три месеца, в зависимост от възможностите и предпочитанията на стажантите. Чрез практикуването в реална работна среда и под ръководството на наставници, едни от най-добрите в своята професия, компанията подпомага младите хора по пътя към професионалната им реализация. Запознаването с постиженията на дружеството в областта на дигитализацията и работата с високотехнологични системи в производството е предизвикателство и добра възможност.

„Добре дошли на стаж в нашата компания, част от Група ГЕОТЕХМИН и един от най-големите и социално отговорни работодатели. Вярвам, че при нас ще получите много добра възможност да развиете своя потенциал, да усъвършенствате професионалните си умения и да натрупате необходимия опит“ – каза на откриването Милена Христова, директор „Човешки ресурси“ в Елаците-Мед.

В мултифункционалната зала на комплекса Даниела Горанова, ръководител „Набиране на персонал/обучения и квалификация“, и Мариана Вътева, експерт “Подбор на персонала/обучения и квалификация“, запознаха студентите с програмата на първия им ден от стажа, както и с наставниците им. А инж. Цветан Дилов, главен експерт в отдел „Производствено-технически“, им показа работните зони, където ще практикуват.

Стажантите споделиха, че са силно мотивирани.

„Живях 10 г. в Сиатъл. Сега съм студент в МГУ в специалност „Автоматизация“. Ще съм на стаж в един от най-интересните отдели в компанията – „Обследване на нови технологии за извличане на метал” – каза Владимир Гребчев и допълни: – Вашата компания е много голяма, тя постоянно се развива и утвърждава имиджа на българската индустрия по света.“

Николета Негойкова е за втори път на стаж в Елаците-Мед АД. „Бях на стаж през 2019 г., срещнах много добри специалисти, интересни хора и научих много нови неща. Затова реших да се върна и тази година“ – сподели Николета, която ще бъде стажант в отдел „Подбор на персонала, квалификация и обучения“.

„Разбрах за стажантската програма от МГУ, от моите родители и смятам, че опитът, който ще придобия, ще ми бъде от полза“ – споделя Ивайло Георгиев, студент втори курс в МГУ „Св. Иван Рилски“. За първи път ще съм на стаж тук и съм много амбициран. Аз съм от Етрополе и за мен Елаците-Мед е възможност за развитие и потенциал. Бих работил тук за благото на Елаците и региона. Ще бъда на стаж в „Геотехнически отдел“ в Рудодобивен комплекс“.

Сред стажантите тази година ще бъде и Младен Георгиев, който учи в специалност „Сондиране, добив и транспорт на нефт и газ“. „Очаквам да добия повече знания и практически опит“ – казва Младен. Той смята също, че компанията предоставя големи възможности за професионално развитие.

Николета Четьова, студентка в СУ „Св. Климент Охридски“,е избрала стаж в компанията, защото смята, че той е отлична възможност за успешен старт в областта на публичните комуникации.

В лятната Стажантска програма на Елаците-Мед до момента са преминали повече от 250 младежи, над 50 от които са назначени на постоянни трудови договори в компанията.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.