31 училища и читалища получиха ценни книги от Геотехмин и Елаците-Мед

Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД дариха художествена литература на 31 читалища и училища в столицата и Софийска област. Сред получилите ценни книги са НЧ „Светлина 1921“ в район Слатина, както и 14 училища и 16 читалища от района на Средногорието и Етрополе. Даренията на повече от 1300 тома са част от програмата на дружествата за корпоративната социална отговорност „Култура и национална идентичност“.

Най-разнообразни заглавия от българската и световната класика, детска, съвременна, историческа и философска литература, от автори като Иван Вазов, Дора Габе, Леда Милева, Антон Дончев и Ханс Кристиян Андерсен, станаха част от библиотеките на училища и читалища в район Слатина в София, Етрополе, Мирково, Златица, Пирдоп, Душанци, Антон, Каменица, Буново, Смолско, Петрич, Чавдар, Челопеч, Карлиево, Църквище и Копривщица.

Инвестициите в младите хора и образованието им са кауза, която е в основата на социалната отговорност на Група ГЕОТЕХМИН. Групата и лично управителят ѝ проф. дтн Цоло Вутов застава зад инициативи, които подкрепят духовното израстване, културата и съхраняването на националното самосъзнание на младежите.

Започналата през 2012 г. програма „Култура и национална идентичност“ е дългосрочна и е насочена към младото поколение в регионите Средногорие и Етрополе, където компаниите развиват дейност. През последните 9 години Геотехмин и Елаците-Мед са дарили повече от 30 000 тома книги на училища, читалища и детски градини и са организирали многобройни културни събития с участието на утвърдени учени, писатели, поети и артисти.

 

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.