Проф. дтн инж. Цоло Вутов и Група ГЕОТЕХМИН с награда за човеколюбие

Проф. дтн инж. Цоло Вутов и Група ГЕОТЕХМИН бяха отличени с престижната награда „Човеколюбие и подкрепа за нуждаещи се“ в инициативата за социално предприемачество Business Honoris Causa на вестник „24 часа“. Първото ѝ издание се проведе в разгара на пандемията от Covid 19, когато терминът “Корпоративна социална отговорност” придоби ново измерение. „Пандемията отмина, но добротворчеството на бизнеса остана“ – каза издателят Венелина Гочева при откриването на събитието.

Министър-председателят акад. Николай Денков участва в церемонията и подчерта, че събитието показва добротата в нашия живот.

Наградата на Група ГЕОТЕХМИН бе връчена от проф. д-р Красимир Гигов, генерален директор на БЧК, който изтъкна приноса на проф. Вутов за благородните каузи на организацията. „…Каквото и да прави правителството, ако не се подаде ръка от бизнеса, ако няма дарителство, усилията няма да са достатъчни. Тази награда е въплъщение на добротата, на добротворчеството, на знанието…“ – каза проф. Гигов и спомена някои от каузите и хората, които никога няма да забравят помощта на Група ГЕОТЕХМИН.

 „Имам честта да получа от името на проф. дтн инж. Цоло Вутов и основателите на Благотворителна програма „Българските добродетели“ тази награда – каза Доминик Хамерс. – Тя е за човеколюбие, човещина, хуманизъм, филантропия … Има различни думи, всички отговарят на виждането на проф. Вутов, който подкрепя благородните каузи на Българския червен кръст, подкрепя нуждаещи се общини, училища, творци, учени, хора, пострадали от природни бедствия, както беше и при последното наводнение в община Етрополе“ .

На церемонията бяха отличени 12 компании, които променят средата чрез своята корпоративна социална отговорност. 

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.