Продължават инициативите по програма „Нашето зелено утре“

„Седмицата на гората 2013“ служители на групата фирми ГЕОТЕХМИН заедно с представители на общини от Средногорието засадиха над 5800 фиданки. Озеленяването беше извършено на територията на гр. Златица, с. Карлиево, с. Мирково, с. Чавдар и с. Челопеч, около мемориал „Васил Левски“ до прохода Гълъбец и около параклис „Свети Дух“ до с. Бенковски.

Фиданките са закупени от регионалните горски стопанства с фирмени средства. Сред засадените видове са дървовидна ружа, японска дюля, явор, ясен, червен дъб, лавровишна, акация и птиче грозде.

Акцията е част от програмата за корпоративна социална отговорност на Геотехмин и Елаците-Мед, която включва залесяване на 30 дка общински и горски терени и озеленяване на градски площи в района на Средногорието, Етрополе и Самоков.

Програма „Нашето зелено утре“ се реализира със средства на двете дружества и доброволен труд на служители. През годината ще бъдат проведени и други „зелени“ инициативи.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.