Обединение „Геопът Лот 1“ завърши 7.5 км от Лот 1 на пътя „Мездра-Ботевград“

Участък с дължина 7.5 км от Лот 1 на скоростен път „Мездра-Ботевград“ между селата Скравена и Новачене бе пуснат в експлоатация. Строителните дейности са изпълнени от обединение „Геопът Лот 1“ с участници Геострой АД и Пътстрой-92 АД, част от Група ГЕОТЕХМИН

По време на официалната церемония за откриване на готовото трасе, първият автомобил, който мина бе състезателен, произведен в България. Преминаването бе символично с цел да се покаже качеството на пътя, максималната скорост по който иначе е 90 км/ч. „Благодаря на строителя, че изпълнихме обещанието да пуснат пътя преди тези светли празници. Работихме така, че да може да облекчим максимално движението“, каза министър Иван Шишков.

На събитието от страна на Група ГЕОТЕХМИН присъстваха д-р инж. Владимир Вутов, зам.-управител на Геотехмин и изпълнителен директор на Геострой, г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин, Емилия Илиева, член на УС на Геострой и изпълнителен директор на Геотрейдинг, инж. Александър Велев, изпълнителен директор на Пътстрой-92. Ловчанският митрополит Гавриил отслужи тържествен водосвет за безаварийно пътуване.

„За мен е чест и удоволствие като гражданин да имаме още един нов пътен участък. Спазвайте ограниченията, защото семействата ни ни очакват здрави“, каза инж. Йордан Йонов, заместник изпълнителен директор на Геострой.

Готовото трасе е част от Лот 1 на скоростния път и включва пътен възел „Новачене“, три мостови съоръжения, два надлеза, инженерни мрежи, площадки за отдих. Поставено е ново улично осветление, маркировка, ограничителни системи за пътища, шумозащитни екрани и екраниращи устройства за прилепи, изградени са армонасипни стени. Пътят е с по две ленти за движение в двете посоки и пускането му в експлоатация ще облекчи трафика от и за Северозападна България.

Целият участък от Лот 1 е с дължина 19.3 км и дейностите по изпълнението му продължават.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.