Модерният комплекс „Етропóлия“ бе официално открит

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май официално бе открит комплекс „Етропóлия“. Модерната и атрактивна многофункционална сграда в центъра на Етрополе е част от инвестиционната програма на Елаците-Мед АД.
Изпълнител на мащабния проект е строителната компания Геострой АД. На официалното откриване на комплекса инж. София Торолова, областен управител на Софийска област, връчи на проф. д-р Цолo Вутов, управител на Геотехмин ООД, почетен знак на Софийска област за програмата за социална отговорност на група ГЕОТЕХМИН и приноса му в развитието на общините от Софийска област.
Тържественият ритуал по освещаване на „Етропóлия“  бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил. Сред официалните гости на събитието бяха също г-н Димитър Димитров, кмет на община Етрополе, инж. Владимир Вутов, изпълнителен директор на Геострой АД, г-н Иван Вутов, изпълнителен директор на Геотрейдинг АД, инж. Добри Цветков, член на Надзорния съвет на Елаците-Мед АД, инж. Костадин Найденов, генерален директор „Производство“ в дружеството, г-жа Кети Кирова, член на УС  и др.

Кметът на Етрополе г-н Димитров благодари на проф. д-р Вутов и на ръководството на Елаците-Мед за това, че продължават да инвестират в града. Той отбеляза, че с модерния комплекс се променя коренно централната градска част, създава се отлично място за отдих и нови работни места.

„Ще продължим да осъществяваме социалната ни програма в Етрополе. Не отстъпваме от думите и делата си!“ – обеща проф. д-р Вутов и благодари на всички, съдействали за изграждането на новата придобивка на жителите на община Етрополе.

От името на инвеститора инж. Найденов подчерта, че многофункционалният комплекс „Етропóлия“ ще допринесе за превръщането на Етрополе в предпочитана туристическа дестинация, а търговските площи ще осигурят повече възможности за развитието на местния бизнес и повече услуги за жителите на община Етрополе.

Лентата на новия обект бе  тържествено прерязана  от кмета на Етрополе г-н Димитър Димитров, от представителите на инвеститора проф. д-р Цоло Вутов, г-н Иван Вутов, инж. Костадин Найденов,  инж. Владимир Вутов и от инж. София Торолова, областен управител на Софийска област.

Комплекс „Етропóлия“ е стъпка напред в провежданата от групата ГЕОТЕХМИН последователна политика за социално-икономическо развитие в населените места, където дружествата осъществяват дейност. Идеята е в близко бъдеще „Етропóлия“  да се превърне в център на обществен живот – с отличните си възможности за отдих, конферентен туризъм, организиране на форуми, срещи, игри и забавления за децата в модерно оборудвания детски център.

„Етропóлия“ е втората инвестиция на групата ГЕОТЕХМИН в община Етрополе през последните две години, насочена към създаване на заетост и разнообразяване на услугите за местните хора. През 2015 г. Геотрейдинг АД отвори многофункционална база  ProAuto с автосервиз, бензиностанция, автомивка и шоурум.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.